#Știri imobiliare

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 – Un succes masiv înregistrat în încheierea înscrierilor pentru persoane fizice

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023

Bugetul rezervat a fost complet alocat, iar peste 86.000 de persoane fizice au beneficiat de acest program revoluționar

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 a generat un val de entuziasm și succes fără precedent în încheierea perioadei de înscrieri pentru persoane fizice. Cu un buget generos de 1.732.500.000 lei, programul a reprezentat o oportunitate pentru cetățenii români de a beneficia de subvenții și finanțare pentru instalarea sistemelor fotovoltaice în casele lor. Impactul pozitiv asupra mediului și economiile financiare considerabile au făcut ca această inițiativă să fie foarte căutată de către populație.

Rezultatele înregistrate au fost remarcabile. Bugetul de 200.480.000 de lei alocat pentru persoane fizice în regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş) a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 10.024 de persoane. Acest fapt demonstrează interesul și dorința oamenilor de a investi în energie regenerabilă și de a contribui activ la protejarea mediului înconjurător.

Sesiunile de înscriere s-au desfășurat în etape, începând cu data de 19 mai pentru București – Ilfov, cu un buget de 100 milioane de lei. Ulterior, au urmat regiunea Centru și regiunea Nord-Est, cu un buget de 279 milioane de lei. Aceste sesiuni au înregistrat o mare cerere, iar fondurile alocate au fost complet epuizate.

Momentul culminant a fost atins pe 6 iunie, când bugetul pentru Regiunea Nord-Vest s-a epuizat în doar trei minute de la deschiderea înscrierilor, iar peste 12.000 de persoane au fost acceptate. O altă etapă notabilă a fost pe 12 iunie, când bugetul de 212 milioane de lei pentru Regiunea Sud-Est a fost rezervat în șase minute, cu peste 10.600 de persoane fizice înscrise. Cea mai mare sesiune a avut loc pe 14 iunie, când bugetul de 280 milioane de lei a fost epuizat în patru minute.

Etapa cea mai recentă, desfășurată pe 19 iunie, a fost destinată regiunii Sud-Vest, cu un buget de 174 milioane de lei. Epuizarea a survenit în timp record, doar două minute, iar peste 8.700 de persoane s-au înscris în această perioadă scurtă.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 a dovedit astfel că este un real succes în România, generând un interes semnificativ din partea populației pentru adoptarea energiei regenerabile. Prin instalarea sistemelor fotovoltaice, cetățenii au obținut multiple avantaje, inclusiv economii financiare considerabile, protecția mediului înconjurător și accesul la tehnologii moderne și durabile.

Această inițiativă exemplară evidențiază dorința românilor de a contribui la dezvoltarea durabilă a țării și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Casa Verde Fotovoltaice 2023 rămâne un punct de referință în promovarea energiei verzi și încurajează populația să adopte tehnologii sustenabile în viața de zi cu zi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *